İçeriğe geç

Altınoluk Denizi Nereye Bağlı

Altınoluk Ege Denizi mi?

Kuzey Ege’nin en güzel keşif noktalarından biri olan Altınoluk, deniz, kum ve güneşin eşsiz birlikteliğinin tadını çıkarabileceğiniz sayısız plaja sahiptir.

Balıkesir Altınoluk hangi denize bağlı?

Edremit Körfezi’nde bulunan Altınoluk, Balıkesir şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. Ege bölgesinin muhteşem sahil şeridine sahip Altınoluk, doğal güzellikleri, plajları ve tatil olanakları ile ünlüdür.

Altınoluk Sahili nerede?

Altınoluk, Türkiye’nin Marmara bölgesindeki Balıkesir ilinde bulunan bir tatil beldesidir. Ege Denizi kıyısındaki bu şirin beldede doğal güzelliklerle dolu bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Nereden ve nasıl gidilir? Altınoluk, Balıkesir şehir merkezine yaklaşık 130 kilometre uzaklıktadır.

Altınoluk Marmara mı?

Altınoluk, doğal güzellikleri ve tarihin tanıklıklarıyla Ege’nin incilerinden biridir. Bağlı olduğu Balıkesir, Marmara bölgesinde olmasına rağmen, Edremit’in şirin kasabası Altınoluk, Ege bölgesine aittir. Yazın bile bu küçük kasabada hava çok sıcak değildir.

Altınoluk deniz suyu sıcak mı?

Altınoluk’ta deniz suyu sıcaklığı kaç derecedir? Kuzey Ege’de olduğumuz için daha serin bir denize sahibiz ancak temizliği ve berraklığı ile eşsiz bir denizimiz var.

Akçay Ege mi Marmara mı?

Akçay Hakkında Akçay, Ege Denizi’ne açılan Güney Marmara kıyısında, mitolojik İda topraklarının ya da bugünkü adıyla Kaz Dağları’nın doğa cennetinin eteklerinde, dört bir yanı zeytin ağaçlarıyla çevrili, huzurlu bir tatil beldesidir…

Altınoluk deniz suyu neden soğuk?

Bu sefer kuzeyden esen rüzgar yüzey suyunu alır ve denize doğru çeker, burada bu su daha derin kış suyuyla değiştirilir. Bu nedenle su, özellikle rüzgarların karadan denize doğru estiği kıyı bölgelerinde daha soğuk olur.

Altınoluk denizi kum mu?

Altınoluk, masmavi denizi, altın rengi kumlu plajları ve şehrin etrafındaki binlerce yıllık hazineleriyle dünyanın dört bir yanından binlerce tarih ve kültür meraklısını kendine çekiyor.

Altınoluk neyi ile meşhurdur?

Altınoluk Plajı, Türkiye’nin en güzel kıyı şeritlerinden biri olarak kabul edilir. Altın kumu, berrak denizi ve çevresindeki doğal güzellikleriyle Altınoluk Plajı, tatilciler ve doğa severler için mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Altınolukta Eylülde denize Girilir mi?

5. Ayvalık Ayvalık’ın denizi diğer tatil beldelerinin denizlerinden her zaman daha soğuktur. Hem serin su hem de ince kum istiyorsanız bu Eylül ayında Ayvalık’a kaçmanızı öneririm. Denizde yüzmek için Altınoluk Plajı, Ortunç Koyu ve Sarımsaklı Plajı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Altınoluk nereye yakın?

Coğrafya. Edremit ile Küçükkuyu arasında yer almaktadır. Edremit’e yaklaşık 24 km uzaklıktadır.

Altınolukta kadınlar plajı var mı?

Çevresi çok güzel, deniz harika, sığ alan oldukça geniş, tabanı kumlu ve temiz. Plaj alanı kabaca kadınlara ayrılmış, yani personel şezlongları sadece kadınların kullanabileceğini, tamamen kapalı bir plaj olmadığını belirtiyor. Ayrıca kadınlar için kapalı bir açık havuz ve geniş bir güneşlenme alanı da mevcut.

Sarımsaklı Ege mi Marmara mı?

Sarımsaklı Plajları: Ayvalık’ın Küçükköy beldesinde Ege kıyısında bulunan plajlardır.

Altınolukta kışın yaşanır mı?

Ocak ayında bir gün, hava çok sert ve sıcaklık 7 derece iken, Altınoluk plajına inip, azgın dalgalarla dolu deniz kenarında biraz yürüyüş yapalım dedik, ama hava oldukça soğuktu ve fazla yürüyemedik.

Edremit denizi hangi denizdir?

Edremit, Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısında bir ilçedir.

Edremit Egede mi?

Coğrafya. İlçe, Ege Bölgesi’nde, Edremit Körfezi ile Kaz Dağları arasındaki bölgede yer almaktadır. Kuzey Yarımküre’de, Asya kıtasının en batı ucu olan Bababurnu’nun 85 km doğusunda, denizden 6 km içeride, 39 derece 35 dakika 30 saniye kuzey enleminde ve 27 derece 2 dakika 48 saniye doğu meridyeninde yer almaktadır.

Altınoluk hangi bölgeye ait?

Altınoluk, eski adıyla Papazlık, Balıkesir ilinin Edremit ilçesine bağlı bir ilçedir.

Sarımsaklı Ege mi Marmara mı?

Sarımsaklı Plajları: Ayvalık’ın Küçükköy beldesinde Ege kıyısında bulunan plajlardır.

Balıkesir Ege Denizi mi?

Her iki denize kıyısı bulunan Balıkesir, kıyı turizmi, tarih ve kültür turizmi, termal turizm ve ekoturizm açısından birçok potansiyele sahiptir. 290,5 km uzunluğundaki kıyı şeridinin 115,5 km’si Ege Denizi’nde, 175 km’si ise Marmara Denizi’ndedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir