KOSGEB danışmanı ne iş yapar?
Girişimci olan ve girişimci olma potansiyeline sahip olan herkes, bu konuda yardım ve destek almak istiyorsa KOSGEB danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilir. KOSGEB Danışmanlık Hizmeti, KOSGEB’in teşvik ve desteklerinden yararlanabilmeniz için sunulan profesyonel bir danışmanlık hizmetidir.
KOSGEB destek ücreti ne kadar?
Aralık 2021 – Mart 2022 (üçüncü başvuru dönemi) başvuru döneminde başvuruları onaylanan şirketler için destek tutarı 100 TL’dir.
KOSGEB hibe desteği 2024 ne kadar?
2024 yılı 2. ihalesi için başvurular 1 Ağustos’ta başladı. Başvurular 30 Ağustos’ta sona eriyor. İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere 1,5 milyon TL tavanla yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sağlanacak.
KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi kimlere verilir?
KOSGEB, Kovid-19 salgını nedeniyle gelir kaybı yaşayan veya nakit akışı bozulan ancak hala işi olan imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmelere üç yıl ödemesiz vadeli tamamen faizsiz kredi sağlayacak.
KOSGEB çalışanları ne kadar maaş alır?
Ayrıca kurum, belirtilen pozisyonlara göre 32.557 TL asgari ücret ve 65.108 TL azami ücret ödüyor. KOSGEB’de BT personeli alımı başvuruları 24 Ekim 2022’de başlayacak ve 22 Kasım 2022’ye kadar sürecek.
Proje danışmanı nasıl olunur?
Nasıl proje danışmanı olurum? Proje danışmanı olmak genellikle proje yönetimi konusunda eğitim gerektirir. Ayrıca, proje yönetimi sertifikalarına sahip olmak bu alanda kariyer yapmak isteyenler için büyük bir avantajdır.
KOSGEB 2024 başvurusu ne zaman?
Çağrı başvuruları başladı. KOSGEB’in İş Geliştirme Desteği 2024 Girişimci Destek Programı’nın ikinci çağrı çağrısına başvurular 1-30 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecek.
KOSGEB onaylandıktan sonra para ne zaman yatar?
Program kapsamında yapılacak iadeler; Ödemeler, programın tamamlanma tarihinden itibaren 12 ay ödemesiz dönemle 4 aylık periyotlar halinde 6 eşit taksitte yapılacaktır. İlk taksitin geri ödeme tarihi, programın tamamlanma tarihini takip eden 12 aylık süreyi takip eden ilk iş günü olacaktır.
KOSGEB 150 bin TL hibe nasıl alınır?
– Programa başvuruda bulunmuş ve geçici onay almış olma şartı: MKİ; Program başvuru formu ve destek taahhüdünün www..tr adresinde yayımlanan başvuru ve başvuru süreci takviminde belirtilen son başvuru tarihi içerisinde KOBİ Bilgi Sistemi (KBS) üzerinden çevrimiçi olarak doldurulması/onaylanması gerekmektedir.
Şahıs şirketi KOSGEB desteği alabilir mi?
KOSGEB Girişimcilik Destek Programları’ndan, KOBİ statüsünde olup, anonim şirket, limited şirket veya şahıs şirketi kurmayı planlayan ve KOSGEB Girişimcilik Eğitimini tamamlayan herkes faydalanabiliyor.
2024 hibe Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?
KOSGEB, 2024-2028 stratejileri doğrultusunda Girişimci Destek Programı tavanını 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. 2024 yılı 1. çağrı başvuruları 10 Mayıs-28 Haziran tarihleri arasında yapıldı.
KOSGEB desteği geri ödeniyor mu?
Bu finansman programı kapsamında uygulanabilecek finansman oranı, personel giderleri desteği hariç olmak üzere %60 (Altmış) olup, finansman tutarının %70 (Yetmiş)’i geri ödenebilir, %30 (Otuz)’u geri ödenemez niteliktedir.
KOSGEB desteği kaç yıl geçerli?
KOSGEB tarafından sigortalanan çalışan desteği, yani personel maliyet desteği, destek programına bağlı olarak iki farklı şekilde hesaplanmaktadır. İş kurma desteği kapsamındaki personel maliyet desteği üç yıl süreyle verilmekte ve yılda bir kez dikkate alınmaktadır.
Genç girişimci desteği 2024 ne kadar?
Genç girişimcilere gelir muafiyeti, 2024 yılı için 230.
KOSGEB oto yıkama desteği ne kadar?
KOSGEB oto yıkama desteği nasıl alınır? KOSGEB’in oto yıkama faaliyetlerine desteği yeni girişimciler için sevindirici haber oldu. KOSGEB, girişimcilere 60 bin TL tutarında hibe ve 70 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sundu.
KOSGEB’in görevleri nelerdir?
İşletme ve girişimcilere yatırım, üretim, ihracat, istihdam, teknoloji geliştirme, pazarlama ve diğer konularda ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri elde etmeleri ve sermaye piyasalarına açılmaları için gerekli geri ödemeli veya geri ödemesiz desteği sağlamak; y) (Ek: -5891/7 md.)
KOSGEB ile ne iş yapılır?
KOSGEB, birçok iş alanı ve sektördeki küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekliyor. KOSGEB desteği genel olarak inovasyon, araştırma ve geliştirme, teknoloji transferi, pazar erişimi, iş geliştirme, eğitim, danışmanlık ve finansal destek gibi alanları kapsıyor.
Kobi danışmanlığı sertifikası nasıl alınır?
KOBİ danışmanlık eğitimi üniversite sürekli eğitim merkezlerinde veya üniversite tarafından tanınan eğitim kurumlarında tamamlanabilir. Eğitimin sonunda bir sınav yapılır ve sınavı başarıyla geçenler bu mesleği icra etmeye hak kazanır. Sınav sonunda verilen sertifika 5 yıl geçerlidir.
KOSGEB neyin açılımı?
Küçük ve orta ölçekli şirketler için geliştirme ve destek yönetimi