Bartın pumpum çorbası nasıl yapılır?
Pumpum Çorbası – Bartın. Tencereye et suyu, soğuk su ve mısır ununu ekleyin ve kaynayana kadar çırpın. Kıvamı koyulaşınca sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ayrı bir tavada çıtır ekmeği ayçiçek yağıyla kızartın. Çorbayı tuz ve karabiberle tatlandırın.
Pum pum çorbası hangi yöreye aittir?
Bu sayımızda sizlerle Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden, adını pişerken çıkardığı sesten alan pumpum çorbasının tarifini paylaşmak istiyoruz. MALZEMELER: 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 kase mısır unu.
Andaloz çorbası içinde ne var?
Andaloz çorbası. Pirinç ve domates bazlı yemekler. Mayonez, domates salçası ve doğranmış biberli Fransız sosu. Domates, pirinç, jambon ve çırpılmış yumurta ile süslenmiş berrak tavuk çorbası.
Sorpa çorbası içinde ne var?
Kuzu eti, taze nane, yoğurt, soğan, un, su ve kırmızı biberle yapılan sorpa çorbası, Eskişehir’in sevilen yemeklerindendir.
Pum pum çorbası nerede yenir?
Bartın’a özgü yemekler arasında pım-pum çorbası, amasra salatası, şap köfte, yumurtalı isbut, kabak burma, pilavlı mantı, tavuklu köy böreği, gıcır, zırva, halişka, deli oğlan sarığı, amasra pidesi, kırk katlı börek gibi birçok lezzet yer alıyor. Pım-pum çorbası şehrin en lezzetli çorbalarından biri.
Cennet çorbası nedir?
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan Cennet Çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı direnci güçlendirir. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.
Pum pum çorbası nedir?
Pumpum Çorbası (Bartın) Bartın yöresiyle özdeşleşen pumpum çorbasının hazırlanışı oldukça kolaydır. Ana malzemeleri kavrulmuş buğday ve mısır unu olan bu yemek bazı yörelerde nişasta ile yapılır. İçerisinde kullanılan kızarmış et protein ve demir açısından oldukça zengindir.
Pırtike çorbası nereye ait?
Pırtike çorbası (Siirt yöresinden)11 Ocak 2016
Dımbıl çorbası nedir?
Dimbıl çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Lezzetli ve besleyici olan Dimbıl çorbası özellikle kış aylarında çokça tüketilir.
Yılan çorbası nedir?
Yılan çorbası veya yahnisi (Çince: 蛇羹; pinyin: shé gēng; Jyutping: se4 gang1) ana malzemesi olarak en az iki tür yılan eti içeren, Hong Kong’da popüler bir Kanton lezzeti ve gıda takviyesidir. :蛇羹; pinyin: shé gēng; Jyutping: se4 gang1) ana malzemesi olarak en az iki tür yılan eti içeren, Hong Kong’da popüler bir Kanton lezzeti ve gıda takviyesidir.
Mahluta çorbanın içinde ne var?
Mahluta çorbası, Antakya yöresine özgü bir mercimek çorbasıdır. Kırmızı mercimeğin su ile kaynatılmasıyla yapılır. Çorba kıvamına gelince ayrı bir tavada kızdırılan yağa kırmızı pul biber ve kuru nane eklenip kavrulur.
Andoloz çorba nereye ait?
Lezzeti ve besin değeriyle öne çıkan Andaloz çorbası, Bursa iline özgü bir lezzettir.
Paşa çorbası nedir?
Tavuk, nohut ve şehriyenin uyumuyla zenginleşen çorbanın kıvamını yoğurt ve unla hazırlanan baharatlardan aldığını söyleyebiliriz. Eklenen tereyağı ve kırmızı biber sosu çorbayı tamamlıyor. Geleneksel mutfağımızı yansıtan çorbanın hafif ekşi tadı tam anlamıyla “bir krala layık”.
Borş çorbası içinde ne var?
Borş çorbası veya borş (Ukraynaca борщ borshch) Doğu Avrupa’da yaygın olan Ukrayna mutfağından bir çorbadır. Et suyundaki sebzeler kemikli dana et suyunda pişirilir. Rengini pancardan alır. Bazen biraz pancar eklenerek kırmızı renk yerine sarı renk elde edilir.
Haluçka çorbası nedir?
Samsun’un yöresel lezzetlerinden biri olan Haluçka çorbası, damakta bıraktığı nefis tatla kalıcı bir etki bırakıyor. Hamur, nohut ve tavukla yapılan bir yemek.
Pum pum çorbası nedir?
Pumpum Çorbası (Bartın) Bartın yöresiyle özdeşleşen pumpum çorbasının hazırlanışı oldukça kolaydır. Ana malzemeleri kavrulmuş buğday ve mısır unu olan bu yemek bazı yörelerde nişasta ile yapılır. İçerisinde kullanılan kızarmış et protein ve demir açısından oldukça zengindir.
Peskütan çorbası nasıl yapılır?
Peskutan Çorbası Peskutan soğuk suyla karıştırılıp ayran kıvamına getirilir. (Peşkütan yoğurdun kaynatılmasıyla hazırlanır.) Soğuk suyla seyreltilmiş peşkütan eklenir, su ve gerektiği kadar tuz eklenip kaynatılır. Taşmaması için sık sık karıştırılır. Çorbanın sosu yüzüne sürülür.
Kızılcık çorbası nasıl pişirilir?
Kızılcık tarhana çorbası nasıl yapılır: Bir tencerede incecik doğranmış soğanları yağda kavurun, ardından kırmızı biber salçası, domates salçası ve dört su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın. Kaynayan suya tarhanayı ekleyin ve sürekli karıştırın. Düşük ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.
Ecevit çorbası nasıl yapılır?
Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, tekrar su ekleyin ve pirinç pişene kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişmiş pirince azar azar eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltın ve üzerine nane serpin.